سخنی پیرامون گفتارها

درود

گفتارها در بهمئی دات کام شامل سلسله پست‌هایی هستند که هر چند وقت یکبار منتشر گشته، در صورت نیاز با مطالب تکمیلی بروزرسانی شده و در چارچوب بخش نظرات و بیان دیدگاههای آن، تبادل نظر و گفتگو صورت می‌گیرد. هدف از ارائه گفتارها، چنانکه در بخش «درباره ما» نیز اشاره شده، فارغ از هرگونه تکبر، خودبینی و غرور نابجا شناخت از یکدیگر و اصالت‌ها است. موضوع آنها پرداختن به زمینه‌هایی از جمله تاریخ، ساختار، طوایف و جغرافیای قوم لر و زیرمجموعه‌های آن بویژه ایل بهمئی می‌باشد؛ همانگونه که در سربرگ وبسایت نیز اشاره شده است. ضمناً در بررسی موضوعات مختلف تأکید بر بازه زمانی پیش از دهه چهل شمسی می‌باشد؛ یعنی دورانی که کمابیش ساختارهای سنتی ایلات و طوایف پابرجا بودند زیرا پس از اصلاحات ارضی در سال ۱۳۴۲، ایلات و طوایف ساختار سیاسی خویش را از دست داده و در مسیر جذب شدن در جامعه شهری قرار گرفتند.

سوم اردیبهشت ماه یک هزار و چهارصد

8 thoughts on “سخنی پیرامون گفتارها

  1. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گوول عزیز بهمئی می‌رساند که پست «پراکندگی قوم لر» بروز رسانی شده است؛ پس از گذشت نزدیک به ۹ سال، همانگونه که مکرراً در بخش دیدگاههای وبسایت وعده داده شد، «نخستین اصلاحیه نمودار درختی قوم لر» تهیه گردید؛ در این راه سعی گشت از منابع تکمیلی استفاده گردد. ضمن اینکه شایسته است نکات زیر در رابطه با نمودار مذکور مورد عنایت قرار گیرند:
    الف) در نمودار تلاش شده تا کلیاتی از چارچوب قوم لر ارائه گردد امّا شناخت تمام و کمال تقسیم‌بندی لرها در سیر تاریخی آنها نیازمند نمودارهای متعدد بوده و از توان یک چارت خارج می‌باشد.
    ب) با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از نمودار با استفاده از آثار حکومتگران برجسته‌ای چون سردار اسعد بختیاری و نیز اساتید علوم اجتماعی و مردمشناسی همچون دکتر نادر افشار نادری، دکتر جواد صفی‌نژاد و دکتر سکندر امان‌اللهی بهاروند تهیه شده است و آندسته عمدتاً به سازمان سیاسی اجتماعی ایلات و طوایف می‌پردازند و نه روابط نسبی و خونی، ناگفته پیداست اتحادها (خین و چو/برد و خین) و جابجایی‌ها نقش مهّمی در این رابطه ایفا می‌کرده‌اند، پس فضای عمومی چارت بر آن اساس شکل گرفته است.
    ج) به تناسب و تقارن ظاهری نمودار نیز حتی‌الامکان توجه گردیده و در همین راستا در برخی موارد رده‌های بیشتری آورده شده‌ و یا بعضی دیگر در توضیحات عکس افزوده شده‌اند. مثلاً در قسمت بهمئی احمدی از لیراوی کوه کهگیلویه و نیز زراسوند از باب دورکی هفت لنگ بختیاری، «۴ رده» ذکر شده است؛ همچنین گروههایی از سادات کهگیلویه و بختیاری که بلحاظ محدودیت گرافیکی در نمودار درج نگشته‌اند، در خط ۵۳ از توضیحات بدانها اشاره شده است.
    د) سازمان سنتی ایلات و طوایف در گذر زمان با جذب گروههای جدید و یا پراکندگی برخی دیگر دچار تغییر و دگرگونی می‌شدند بنابراین چیستی و ماهیت آنها را بایستی در چارچوب سیر تاریخی نگریست. ضمناً یادآوری می‌گردد ساختارهای فوق تا اوایل دهه چهل شمسی پابرجا بوده‌اند زیرا پس از اصلاحات ارضی، نظام سیاسی خویش را از دست داده و با گسترش هیمنه تکنولوژی در عصر صنعت و ارتباطات و نیز پیشرفت زندگی یکجانشینی و شهرنشینی، بیشتر و بیشتر تضعیف گردیدند تا آنجا که یاد و خاطره‌ای از آن در خیال و ذهن پیران و بزرگان باقی ماند.
    هـ) در طول قرن‌های متمادی پیوندهای نسبی و سببی در کنار عناصری همچون سرزمین، تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم، دین و آئین، زبان و ساختارهای سیاسی تشکیل دهنده هویت مردمان لرتبار بوده است.
    در پایان ضمن پاسداشت «اصالت‌ لر» که چیزی جز صفا، صمیمیت، صداقت و شجاعت نبوده، مجدداً از همه بزرگوارانی که با همیاری و همراهی خویش، این امر را ممکن ساختند بویژه مخاطبین گرامی که با نظرات سازنده‌ی خود، یاری‌گر بودند تشکر و قدردانی می‌گردد.

  2. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گوول عزیز بهمئی می‌رساند که پست‌های «زبان قوم لر» و «نژاد قوم لر» بروز رسانی شده است.

  3. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گوول عزیز بهمئی می‌رساند که پست «بهمئی‌ها در سفرنامه لایارد» بروز رسانی شده است.

  4. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گوول عزیز بهمئی می‌رساند که پست «شناخت لرهای استان فارس» بروز رسانی شده است.

    • درود استان فارس با مرکزیت شهر زیبای شیراز در دامنه های زاگرس پیر و میزبانی آرامگه مادر حضرت داوود علیه السلام در پاسارگاد (که به غلط مقبره کورش تصور میشود در حالیکه قبر کورش در ارمنستان است و آخرین بار که به آنجا حمله کرد سرش را برای بلند پروازیهایش زمین گذاشت) از هزاران سال قبل متعلق به مادها بوده و تمام مردمش لور هستند و در اثر سیاستهای غلط حاکمان ظالم و مستبد و پادشاهان دجال صفت دچار آسیمیلگی شده اند. و با ایجاد تبعیضات قومی و درجه بندی اقوام جهت تحقیر و کوچک شمردن آنان توسط رضا و پسرش محمدرضا مردم اصالت خود را انکار نموده و ادعای فارس بودن کردند همانگونه که امروزه از گوشه و کنار کشور به تهران این روستای بزرگ و بی دروپیکر میروند و ادعای تهرانی بودن میکنند.

      • سلام
        ضمن سپاس از توجه جنابعالی، با عنایت به مطالب مطرح شده توسط آن مخاطب محترم، موارد زیر جهت تبادل نظر ارائه می‌گردد:

        ۱- درباره اینکه آیا آرامگاه موجود در پاسارگاد متعلق به کوروش بزرگ است یا خیر، روایات متضادی به گوش می‌رسد که البته معروف‌ترین و مشهورترین آنها، تأیید مزارگاه آن پادشاه باستانی در منطقه پاسارگاد است.
        ضمناً با عنایت به چنین مسئله‌هایی است که بارها گفته شد تاریخ پر رمز و راز باستان با ابهام‌های فراوانش مستعد چالش‌ها و حاشیه‌های گوناگون در آینده می‌باشد به ویژه اینکه اهداف سیاسی احتمالی دولت‌ها را هم در آن لحاظ نمود.

        ۲- درباره عملکرد سلسله‌ها، حاکمان و حکومت‌ها شایسته است از سیاه و سفید نگریستن عملکردشان پرهیز نمود اما اینکه کارنامه و ترازوی اعمال سلسله‌ها، حاکمان و پادشاهان مثلاً رضاشاه و محمدرضاشاه به کدام سو (مثبت یا منفی) می‌چربد خود حکایتی دیگر است که پرداختن بدان می‌تواند سرآغاز گفتگوها و بحث‌ها باشد.

  5. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گئوول/گئویل عزیز بختیاری می‌رساند که پیرو وعده داده شده در زمان انتشار، پست «ساختار اجتماعی ایل بختیاری» با دو تصویر «رده‌بندی در ساختار اجتماعی ایل بختیاری» و «مقایسه ساختار اجتماعی هفت‌لنگ و چهارلنگ بختیاری» بروز رسانی شده است.

  6. درود
    احتراماً به آگاهی مخاطبین گرامی، همتباران گرانقدر لر و بویژه گوول عزیز بهمئی می‌رساند که پست «بهمئی‌ها و کهگیلویه» بروز رسانی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *