راهنمای صفحه اصلی

درود

صفحه اصلی در بهمئی دات کام همان «خانه» می‌باشد که در نوار سیاه رنگ زیر تصویر سربرگ قرار داشته و در تمام صفحات وبسایت در دسترس است. بنابراین مخاطبین گرامی در هر صفحه‌ای که باشند با کلیک بر گزینه «خانه» می‌توانند به صفحه اصلی منتقل شده و خلاصه‌ای از بخش‌های گوناگون از جمله گفتارها، واپسین دیدگاهها، لینک کانال بهمئی دات کام در پیام‌رسان تلگرام، سایت آپارات و تصاویر منتخب را مشاهده کنند.

سربرگ: یا همان هدر، بخشی از سایت است که در صدر همه صفحات وجود دارد و از بالا به پایین شامل سه قسمت می‌باشد: عنوان و شعار سایت، تصویر پانورامای سربرگ و در پایان نوار برگه‌ها که بصورت مشکی رنگ قرار دارد.

  • عنوان و شعار: همان جمله «بهمئی دات کام به گفتارهایی درباره قوم لر و بویژه ایل بهمئی از جمله تاریخ، ساختار، طوایف و جغرافیای آن می پردازد» است که در واقع راهبرد و هدف سایت را معرفی می‌کند. ضمناً سمت چپ آن کادر جستجو قرار دارد؛ با تایپ کلمه مورد نظر و فشردن دکمه اینتر می‌توان گفتار و برگه‌ایی را که واژه مذکور در آن به کار رفته است مشاهده کرد.
  • تصویر پانوراما: تصاویری از مناطق مختلف لرنشین می‌باشند که در حال حاضر سه تصویر از مناطق «تنگ ماغر بهمئی»، «دشت لیکک بهمئی – کوه سربریده» و «رشته کوه حاتم» را شامل می‌گردد امّا مدنظر بوده و خواهد بود تا در فرصت مناسب عکس‌هایی از سایر مناطق لرنشین نیز تهیه شده و در سربرگ سایت قرار گیرد.
  • نوار برگه‌ها: همان نوار مشکی رنگ زیر تصویر پانوراما است که فعلاً بخش‌های «خانه»، «ارتباط با ما»، «درباره ما»، «منابع ما» و «دلنوشته» را شامل می‌گردد.

گفتارها: یا همان پست‌ها، هسته اصلی وبسایت بشمار می‌روند. درباره آنها در برگه «سخنی پیرامون گفتارها» توضیحاتی ارائه شده که می‌توان بدان مراجعه نمود. نمای گفتارها در صفحه اصلی شامل موارد زیر است:

  • عنوان گفتار: با فونت درشت‌تر و به رنگ مشکی نمایان است که با کلیک بر روی آن می‌توان به صفحه‌ی گفتار مربوطه منتقل شد.
  • تاریخ انتشار: در زیر عنوان گفتار، لینک تاریخ انتشار آن به رنگ آبی روشن قرار دارد و با کلیک بر روی آن می‌توان به صفحه گفتار مربوطه منتقل شد.
  • خلاصه گفتار: چند خط از پاراگراف ابتدایی مطلب را شامل می‌شود که در انتهای آن لینک «ادامه‌ی گفتار» به رنگ آبی روشن قرار داشته و با کلیک بر روی آن می‌توان به صفحه‌ی گفتار مربوطه منتقل شد.
  • اشتراک‌گذاری: پنج آیکون رنگارنگ برای اشتراک گذاری لینک گفتارها در شبکه‌های اجتماعی و پست الکترونیک است که به ترتیب شامل فیسبوک، توییتر، لینکدین، جیمیل، تلگرام و واتس‌آپ می‌باشند.
  • لینک دسته: بعداز عبارت «منتشره شده در» قرار دارد و با کلیک بر روی آن می‌توان گفتارهای دسته مذکور را مشاهده نمود.
  • لینک برچسب: بعداز عبارت «برچسب شده» قرار دارد و با کلیک بر روی هرکدام می‌توان گفتارهایی را که شامل برچسب مربوطه می‌باشند را مشاهده نمود.
  • لینک دیدگاه: بعداز علامت «|» قرار دارد و با کلیک بر روی آن می‌توان نخستین دیدگاه گفتار مربوطه را مشاهده کرد. این امکان همچنین با کلیک بر روی ابرکی که روبروی عنوان هر گفتار وجود دارد نیز در دسترس است.

دسته‌ها: شامل تقسیم‌بندی گفتارها بر اساس موضوع و شامل 3 دسته «ایل بهمئی»، «قوم لر» و «کلیات» است؛ با کلیک بر روی هرکدام می‌توان گفتارهای مرتبط با آن موضوع را مشاهده کرد. برای دسترسی به تقسیم‌بندی‌های جزئی‌تر می‌توان بر روی «برچسب‌» موردنظر کلیک کرد. لینک برچسب‌ها در انتهای هر گفتار به رنگ آبی روشن قرار دارد.

  • برچسب: کارکرد آنها همانند دسته‌ها می‌باشد با این تفاوت که برای دسترسی به موضوعات خاص و جزئی‌تر، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال با کلیک بر روی برچسب «دکتر نادر افشار نادری» می‌توان گفتارهایی را که به هر شکل، کم و زیاد مرتبط با زنده‌یاد دکتر افشار نادری می‌باشند را مشاهده نمود.

خط مشی سایت: این بخش، اهمیت، هدف و سیاست انتشار دیدگاهها را مورد نظر قرار داده است؛ یعنی تأکید دوباره بر شعار سایت و نیز آنچه که در مسیر پرداختن بدان اعمال می‌گردد، ارائه می‌شود.

  • اهمیّت: نکته مهّم آن همانا «ویترین جهانی» بودن سایت می‌باشد؛ بعبارتی بایستی عنایت داشت هر دیدگاهی که منتشر می‌شود، در گستره‌ی جهانی اینترنت در معرض دید هرکسی که آشنایی با زبان فارسی دارد قرار داشته و بنابراین شایسته است به شکلی عمل شود تا تصویری مثبت از اقتدای نسل حاضر به میراث گذشتگان که چیزی جز صفا، صمیمیت، صداقت و شجاعت نبوده، منعکس گردد.
  • هدف: همان است که در قسمت «عنوان و شعار سایت» هم به آن اشاره شد یعنی به دست دادن شناخت از اصالت‌ها و آگاهی از شعبات گوناگون قوم لر بموازات ایجاد همگرایی میان تقسیمات گوناگون آنها و همچنین دیگر اقوام ایرانی.
  • سیاست انتشار دیدگاهها: در راستای همان «ویترین جهانی» بودن، مانند سایر پایگاههای اینترنتی شامل دو نکته است: نخست عدم انتشار نظرات توهین‌آمیز، و دوّم آزاد بودن برای ویرایش و اصلاح نظرات در صورت لزوم.

واپسین دیدگاهها: هم‌اکنون شامل 110 دیدگاه اخیر ارسال شده در دو بخش‌ گفتارها و برگه‌ها است که شامل نظرات مخاطبین ارجمند و نیز نگارنده می‌باشد. در ضمن با کلیک بر روی لینک هر دیدگاه که با عنوان صفحه مرتبط و به رنگ آبی روشن در کنار نام صاحب دیدگاه قرار دارد می‌توان آن را مشاهده کرد.

تصاویر منتخب: تعدادی از عکس‌های منتشر شده را شامل می‌شود. ضمن اینکه با کلیک بر روی هرکدام، تصویر در صفحه‌ای مستقل، در اندازه اصلی و فول سایز (لینک ابعاد آن بصورت دو عدد همراه با علامت × در گوشه بالا سمت راست، زیر نوار برگه‌ها قرار دارد) و نیز امکان درج دیدگاه در دسترس خواهد بود. همچنین یادآوری می‌شود با کلیک بر روی تصاویری که در گفتارها و برگه‌ها منتشر شده‌اند نیز می‌توان موارد مذکور را در اختیار داشت.

کانال سایت در تلگرام: یکی از زیرشاخه‌های بهمئی دات کام است که مطالبی بصورت عکس، صوت و یا فیلم در آن قرار داده و منتشر می‌شود.

کانال سایت در آپارات: یکی دیگر از زیرشاخه‌های بهمئی دات کام می‌باشد که ویدئوهایی در آن بارگزاری و منتشر می‌شود.

در ضمن مجدداً خاطرنشان می‌گردد کلمات به رنگ آبی روشن در هر قسمت سایت از جمله صفحه اصلی (خانه)، گفتارها و بخش نظرات، در واقع لینک بوده و می‌توان جهت دسترسی به اطلاعات و یا صفحات دیگر بر روی آنها کلیک نمود؛ به‌عنوان مثال در اینجا عبارت «سخنی پیرامون گفتارها» که در چند سطر بالاتر به رنگ آبی روشن مشاهده می‌شود، لینک می‌باشد و با کلیک بر روی آن می‌توان به صفحه مربوطه منتقل شد.

سوم بهمن ماه یک هزار و سیصد و نود و نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *